Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Rokers

Rokers en zouttherapie

Slijm kan vastzitten in uw longen, in uw keel of bijvoorbeeld tussen uw keel en neus. Het lastige van vastzittend slijm is dat het niet lukt om het slijm kwijt te raken.

Vastzittend slijm begint vaak in de longen. Om uw longen te beschermen zijn uw neus, keel en mond bedekt met een slijmvlies. Schadelijke stoffen die u binnenkrijgt bij het ademen, blijven voor een groot deel aan dit vlies kleven. De trilhaartjes in het longslijmvlies vervoeren vuil, dat toch in de longen is gekomen, naar uw keel. Daar hoest u het slijm op of slikt u het in (slijm inslikken kan overigens geen kwaad, want dat poept u uiteindelijk gewoon uit).

Het slijmvlies kan te veel slijm produceren, bijvoorbeeld door een ontsteking van de bronchiën. Het slijm dat dan geproduceerd wordt kan dik, plakkerig of taai slijm zijn. Dit maakt u benauwd en zorgt ervoor dat u gaat hoesten. Soms zo erg, dat u vastzittende hoest of hoestbuien krijgt. Deze hoestbuien veroorzaken soms ook een zere keel, pijnlijke luchtwegen en een pijnlijke borstkas.

 

De invloed van roken op de luchtwegen:

Door roken ontstaat er een chronische ontsteking van de luchtwegen, waardoor er meer slijm wordt aangemaakt. De kleine luchtwegen en longblaasjes kunnen hierdoor beschadigd raken. Op den duur kan dit leiden tot een chronische vernauwing van de luchtwegen. Dit is bij COPD het geval.

Een rokershoest komt voor als het gevolg van schade aan de trilharen, kleine vezels in de luchtpijp en de bronchiën, die verantwoordelijk zijn voor het helpen uitscheiden van slijm dat zich in de luchtwegen ophoopt.

Daar de trilhaartjes beschadigd zijn en de sigarettenrook nog meer giftige stoffen naar binnen brengt, zal het slijm zich in de longen ophopen. Sommige trilharen of cilia kunnen zich ’s nachts herstellen, waardoor de roker ’s ochtends overmatig zal beginnen hoesten om het overtollige slijm naar buiten te krijgen.

Na verloop van tijd zullen ook deze cilia uitgeschakeld worden en krijgt de roker ernstige ademhalingsproblemen.

Wat kan zouttherapie bieden?

De medicijnvrije en 100% natuurlijke behandelwijze verlicht de symptomen van luchtwegaandeoeningen en versterkt het natuurlijk immuunsysteem.

Vastzittend slijm wordt minder taai en langzaam losgemaakt, luchtwegirritaties verminderen, opgezette slijmvliezen slinken en u krijgt het minder benauwd en meer lucht. Ook werkt halotherapie ontstekingsremmend en het immuunsysteem versterkt waardoor men minder vatbaar is.

Halotherapie is ook geschikt voor mensen die (nog) geen longaandoening hebben, maar bijvoorbeeld roken of aan (top)sport doen.

Halotherapie bestaat al heel lang en vindt zijn oorsprong in mediterrane zoutmijnen. De bewezen werking van halotherapie is aangetoond in diverse medische en wetenschappelijke onderzoeken en artikelen, maar vooral uit de praktijk en door de positieve ervaringen van cliënten. Na een aantal sessies zijn de eerste resultaten al merkbaar. Vastzittend slijm komt los en wordt makkelijker opgehoest en men kan vrijer ademen.

Voor meer informatie neem contact met ons op

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren