Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Kinderen

Luchtwegproblemen bij kinderen

Zouttherapie is een 100% natuurlijke en medicijnvrije therapie zónder bijwerkingen. Het is al geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden. Jonge kinderen reageren veelal snel op natuurlijke behandelwijzen en er zijn vaak na enkele sessies al verbeteringen opgetreden. Op langere termijn is verdere afname van de klachten te verwachten en kan eventuele medicatie (in overleg met de arts) worden afgebouwd.

Bij jonge kinderen is kroep een heel vervelend en soms angstig luchtwegprobleem. Het volgt meestal op een verkoudheid of griep. De stembanden zijn opgezet en dat geeft (ernstige) benauwdheidsklachten. Een aantal sessies in de zoutkamer kan binnen korte tijd aanzienlijke verbetering van de klachten geven.

Kinderen hebben relatief gezien meer problemen met hun luchtwegen dan ouderen. De belangrijkste redenen hiervan zijn:

  • Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling
  • Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling 'naar buiten te werken'.
  • Kinderen zijn nog klein en verkeren daardoor op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan ouderen. Bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op de (lage) hoogte van de uitlaat van auto’s en de lucht daar minder gevoelig is voor de wind.
  • Longen van kinderen zijn nog niet volgroeid en daarom hebben kinderen een hoger ademhalingsritme en halen meer 'vervuiling' naar binnen dan volwassenen.
 

Spelen in de zoutkamer

In de zoutkamer is voor (jonge) kinderen ruime gelegenheid om te spelen. Ze ervaren Zouttherapie als een (strand)uitje of spelen spelletjes en vermaken zich daarom meestal prima. Luchtweg- en huidproblemen verminderen op deze manier spelenderwijs.

Omdat de luchtwegen van jonge kinderen nog volop in ontwikkeling zijn en daardoor ook gevoeliger zijn, verblijven jonge kinderen maximaal 45 minuten in de zoutkamer. Daarnaast is er een lagere zoutconcentratie in de zoutkamer dan bij volwassenen.

Gratis begeleiding

Tot en met 10 jaar is de verplichte begeleiding van een ouder of volwassene inbegrepen. Uw kind kan op deze manier veilig en vertrouwd in de Zoutkamer aanwezig zijn.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren