Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Zouttherapie

Wat is zouttherapie?

Zouttherapie wordt ook wel halotherapie genoemd en komt van het Griekse woord 'halo', dat zout betekent. De halotherapie is een behandeling waarbij een natuurlijk microklimaat wordt nagebootst welke in de natuurlijke zoutmijnen heerst in speciaal hiervoor ingerichte zoutkamers. Halotherapie oftewel zouttherapie is het inademen van zoute lucht, het is medicijnvrij en 100% natuurlijk. Ook is het heilzaam voor verschillende huidklachten.

Een luchtcirculatie systeem zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het zout in de ruimte. De zoutconcentratie in de lucht wordt continu gemeten en bijgestuurd. De lucht die u inademt is anti-bacterieel en hypoallergeen en effectief voor luchtwegen en huid. 

Waarom Zouttherapie?

Luchtweg- en huidproblemen kunnen grote invloed hebben op uw persoonlijk en maatschappelijk functioneren, én op uw naaste omgeving. Vaak zijn deze klachten niet te genezen. Medicijngebruik is dan vaak de enige remedie om uw klachten enigszins te verlichten en eventuele (schadelijke) bijwerkingen neemt u voor lief.

Over natuurlijke behandelmethodes is nog relatief weinig bekend. Met zouttherapie bieden we u deze mogelijkheid wel. Uw levenskwaliteit neemt toe omdat symptomen van luchtweg- en huidproblemen aanzienlijk verminderen en soms voor langere tijd helemaal verdwijnen. Daarnaast reinigt het zout de longen van bijwerkingen door roken en luchtvervuiling, en heeft het een positief effect op sportprestaties en algemene gezondheid.

Hieronder vindt u een overzicht van aandoeningen en klachten waarbij zouttherapie wordt aanbevolen. 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren