Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over zouttherapie. 

Wat is zouttherapie/ halotherapie?

Halotherapie, ofwel zouttherapie, is een (inhalerings)therapie van zoute lucht. Het zout wordt via droogverneveling met een halogenerator in de lucht verspreid. De zoutconcentratie in de lucht wordt continue gemeten en bijgestuurd. Het is een 100% natuurlijk en medicijnvrije behandelwijze. Het wordt in veel landen al decennia toegepast, maar is in Nederland nog relatief onbekend.

De therapie is gebaseerd op het principe van dat blootstelling aan het microklimaat binnenin een zoutmijn of zoutgrot en bewezen effectief is bij het verlichten van diverse gezondheidsproblemen als luchtwegklachten en huidproblemen. Lees hier meer over wat zoutttherapie precies inhoudt.

Welke resultaten mag ik verwachten?

Met Zouttherapie zal benauwdheid van langere tijd (grotendeels) kunnen verdwijnen, ademhalen makkelijker gaan, de conditie van het lichaam in het algemeen verbeteren, het aantal ziektedagen afnemen en de weerstand verhogen. Bij astma of kroep zullen aanvallen afnemen of soms voor langere tijd stoppen omdat het passeren van lucht door de bronchiale buizen zich weer kan normaliseren. Bij huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld psoriasis en eczeem, zorgt het zout ervoor dat ontstekingen afnemen, de huid tot rust kan komen en de tijd krijgt om te herstellen.

De eerste resultaten zijn merkbaar na 7-21 dagen, afhankelijk van het aantal sessies per week.

Voor wie is zouttherapie bedoeld?

Zouttherapie kan helpen bij mensen met luchtweg- en huidproblemen. Zo zijn zouttherapiën o.a. geschikt voor sporters, kinderen vanaf 6 maanden en rokers. Ook zonder klachten is een zoutkamer aan te raden, ter ontspanning, verbetering van de weerstand of voor de preventieve werking. Lees hier meer over onze verschillende zouttherapiën en voor wie zouttherapie is bedoeld.

Is zouttherapie genezend?

Zouttherapie geneest niet, maar verlicht klachten van luchtwegaandoeningen en huidproblemen vaak aanzienlijk. Soms verdwijnen klachten voor langere tijd vrijwel helemaal. Daarnaast werkt zouttherapie preventief tegen terugkerende luchtweg- en huidklachten.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies dat nodig is, hangt sterk af van uw klacht. Hieronder wordt een indicatie gegeven van het aantal benodigde sessies:

- Luchtwegproblemen (licht tot gemiddeld): 10 - 15 sessies
- Luchtwegproblemen (gemiddeld tot zwaar): 15 - 25 sessies
- Huidaandoeningen: 10 - 25 sessie
- Griep: 5 - 10 sessies
- Rokers: 10 - 15 sessies
- Reinigen luchtwegen: 2 sessies per week (3 tot 4 weken)
- Preventief tegen luchtweginfecties: 1 á 2 sessies per week
- Verbeteren vitaliteit: 2 sessies per week (3 tot 4 weken)

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren